Header


Nieuwsbrief | Gezelschapsdieren | 2e kwartaal 2015

Diergezondheidscentrum Boven-Veluwe ontvangt ISO-9001 kwaliteitscertificaat
Op 10 april jl. heeft “Certificatie in de Zorg” het internationale ISO-9001 kwaliteitscertificaat uitgereikt aan DierGezondheidsCentrum Boven-Veluwe. Wij zijn er trots op dat onze manier van werken is beloond met dit kwaliteitscertificaat.
Gezondheidszorg verlenen aan dieren is de kern van ons vak en dat nemen wij heel serieus. Bovendien willen wij u als eigenaar van een dier of dierhouderij graag uitstekend van dienst zijn als klant. Ook hebben dierenartsen verantwoordelijkheden op het gebied van volksgezondheid. Wij leggen de lat voor onszelf hoog op alle drie hierboven genoemde gebieden. Om steeds blijvend in te spelen op wensen van onze klanten en onze praktijk voortdurend scherp te houden op alle onderdelen, werken wij volgens ISO-9001 richtlijnen. Volgens ISO-normen werken geeft ons als team handvatten om te midden van alle hectiek die een dierenartsenpraktijk 24 uur per dag met zich meebrengt, voor elke patiënt en op elk moment een gegarandeerde kwaliteit van zorg te leveren en als team steeds uitstekend te kunnen samenwerken. Lees hier verder

Een goede start van uw pup of kitten begint met een goede voeding – nu 50% korting
Wat doet goede puppy en kittenvoeding ?
– het geeft een uitgebalanceerde groei, niet te langzaam en zeker ook niet te snel. Hierdoor kunnen gewrichts- en botproblemen worden voorkomen.
– de hoogwaardige voeding heeft een hoge verteerbaarheid waardoor de voedingsstoffen goed benut worden. Er is relatief minder voer nodig en het voer zorgt voor minder maar goede stevige ontlasting dan gemiddelde voeding.
– de smakelijkheid van de voeding is zeer goed. Hierdoor eet de pup of kitten graag zijn portie op.
– de samenstelling is constant. Elke zak voeding die u koopt heeft dezelfde vaste hoogwaardige samenstelling. Hierdoor vermindert de kans op diarree en huidproblemen.
– de ingrediënten dragen bij aan een goede weerstand en verhoogde vitaliteit van de pup.

Diergezondheidscentrum BovenVeluwe adviseert Royal Canin voeding als een goed start voor uw pup of kitten. Deze voeding is zodanig samengesteld, dat het aansluit bij de voedingsbehoeften van uw pup of kitten. Een Chihuahua-pup heeft immers een andere groei dan een Duitse Dog-pup. Klik hier voor de verschillende soorten pup-en kittenvoedingen.
Om dat wij een goede start erg belangrijk vinden, bieden wij u 50% kennismakingskorting voor één maand voeding. Daarnaast krijgt u van Royal Canin een kortingsbon (7,50 – 15,- afhankelijk van de grootte van de zak) voor aankoop van een volgende zak voeding. Tevens kunt u met de streepjescodes sparen, bij 5 streepjescodes krijgt u de 6e zak voeding gratis.

Dus niet alleen de beste, maar ook een goedkope start!

De teek houdt ook van de lente
We zien ze al volop. U waarschijnlijk ook al. De teek is weer wakker geworden. De levenscyclus van de teek komt weer op gang bij een temperatuur boven de 8 graden en een hogere vochtigheid. Een tekenbeet en het bloedzuigen van een teek op zich is niet het ergste. Het probleem zit in de ziektes die een teek kan overbrengen. In Nederland zijn 20% van de teken besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme kan overbrengen. Ook de ziektes Babesiose en Erlichia zijn aandoeningen die door teken overgebracht kunnen worden en tot zeer ernstige klachten en sterfte van uw hond kunnen leiden. Lees hier voor diepere informatie over de ziekteverwekkers. Recente onderzoeken wijzen uit dat er steeds meer stammen, bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers in teken worden aangetroffen en nare klachten kunnen veroorzaken bij mens en dier. Deze interessante tekst van een humane site gaat hierover.
In de maand mei helpt DGC BovenVeluwe u met de preventie van teken. U krijgt u 10% korting op een product die teken bestrijdt. Wij hebben een ruim assortiment tekenbestrijdingsproducten en kunnen zo maatwerk leveren. Zo kunnen de producten variëren in toedieningswijzen zoals ‘pipetje in de nek’, een band om de nek of de steeds populairder wordende tablet. Ook zijn er producten die ook tegelijkertijd de vlooien en/of wormen kunnen bestrijden. Samen met u zoeken wij het juiste product. Hieronder wordt nog een nieuw product voor de hond en een nieuw product voor de kat in de spotlights gezet.

Broadline: beschermt uw kat tegen teken, vlooien en wormen
Dit nieuwe combinatieproduct bestrijdt de meeste voorkomende uitwendige- en inwendige parasieten bij uw huisdier met behulp van een maandelijkse behandeling met een ‘pipet in de nek’. Een ontworming met pilletjes is dus niet meer nodig.
Klik hier voor meer informatie.

Bravecto: werkt 3 maanden tegen vlooien en teken bij de hond
Dit nieuw product is een smakelijk tablet die slechts één maal per 3 maanden hoeft te worden toegediend en werkzaam is tegen vlooien en teken. U krijgt 10 weken na aankoop van Bravecto automatisch via email of de post een berichtje dat de werkingsduur bijna afloopt, zodat er tijdig een nieuwe Bravecto kan worden gehaald.
Klik hier voor meer informatie

Chippen en registreren van uw huisdier: belangrijk en soms verplicht
In de maand juni wordt landelijk en ook door DGC BovenVeluwe aandacht gevestigd op het identificeren & registreren van uw huisdier. De maand juni gaat vooraf aan de vakantieperiode, juist in deze periode worden de meeste meldingen van vermissingen gedaan. Met de slogan ‘Maak van uw dier geen asielzoeker’ worden huisdiereigenaren opgeroepen om hun hond of kat ( of konijn) te laten chippen. Slechts 14% van de katten die gevonden worden kunnen via hun chip weer met hun baasje herenigd worden. Dit is toch veel te weinig?
Alle honden die geboren zijn na 1 april 2013 vallen onder de identificatie & registratieplicht (I&R) voor honden. Deze regeling moet de malafide hondenhandel aanpakken en de welzijn voor de honden vergroten.
Dit betekent dat als u puppies fokt, deze puppies vanaf een leeftijd van 7 weken gechipt moeten zijn en voor een leeftijd van 8 weken bij een aangewezen databank geregistreerd moeten zijn. Een nieuwe eigenaar van een pup is verplicht, de pup op eigen naam, binnen 2 weken, bij een databank te registreren en deze registratie levenslang actueel te houden. Juist dit laatste blijkt met grote regelmaat niet te gebeuren. Blijkbaar vergeten veel huisdiereigenaren om bij verhuizing, een nieuw telefoonnummer of de verkoop van een dier deze gegevens te wijzigen.
Honden die geboren zijn voor 1 april 2013 maar ook katten (en konijnen) vallen niet onder de I&R regeling maar kunnen op vrijwillige basis gechipt en geregistreerd worden zodat in geval van vermissing de kansen op hereniging sterk toenemen.
In de maand juni kunt u uw dier bij DGC BovenVeluwe laten chippen voor €25,-. Tevens controleren wij gratis de chip en de registratiegegevens van uw dier. Klik hier om zelf uw registratiegegevens te controleren.

De vakantie komt er weer aan!
In deze periode blikken we graag al even vooruit naar de vakantieperiode. Veel honden (en enkele katten) gaan met hun baasjes naar het buitenland. Zelfs als u maar een stap over de grens doet, moet u dier een Europees paspoort hebben, gechipt zijn en voorzien zijn van een geldende hondsdolheid-enting. De regels binnen de EU zijn redelijk uniform maar elk land mag zijn eigen regels maken en eisen stellen. Zo zijn niet alle (vecht)rassen overal welkom, mag met een pup jonger dan 3 maanden niet gereisd worden, gelden in sommige landen een aanlijn-verplichting of wordt er een extra ontworming vlak voor vertrek geëist.
Naast de verplichtingen, is het ook zeer verstandig om uw dier van een recente ‘cocktail-enting’ te voorzien en extra beschermende maatregelingen te nemen tegen ongewenste parasieten die nare ziektes kunnen overbrengen.
Informeer tijdig bij de ambassade van uw vakantieland, haal onze adviesbrief “Uw hond mee op vakantie” en kijk eens hier voor nog meer informatie. Deze laatste site is ook geschikt voor de ‘thuisblijvers’. De meeste huisdieren gaan namelijk niet mee op vakantie.