Header


Nieuwsbrief | Gezelschapsdieren | 4e kwartaal 2015

Sterkliniek

Wij zijn zeer trots u te melden dat DierGezondheidsCentrum Boven-Veluwe sinds kort Sterkliniek gecertificeerd is!
Sterklinieken BV is een samenwerkingsverband van ruim 40 verschillende gezelschapsdierenklinieken verspreid over Nederland. Allemaal zelfstandige klinieken met hun eigen identiteit.

Wat betekent dit voor u als onze klant?
Wij bieden u de vertrouwde zorg voor dezelfde prijs. We zeggen niet alleen dat we goede kwaliteit leveren maar wij worden hiermee ook jaarlijks getoetst.Sterklinieken BV staat voor geborgde zorg met nog strengere kwaliteitseisen dan die binnen de beroepsgroep normaliter wordt gehanteerd. De deelnemers van Sterklinieken wisselen kennis en ervaring uit. Ook worden protocollen en behandelmethoden in overleg met specialisten opgesteld. Een samenwerkingsverband staat sterker in een onderhandeling of overleg met een farmaceut of branchespeler dan één zelfstandige praktijk. Zo kunnen wij u nu en in de toekomst zorg bieden op hoog niveau tegen een reële prijs.

SterK.
Driemaal per jaar verschijnt het magazine SterK. Dit is een uitgave van Sterklinieken BV. Het magazine is verkrijgbaar aan de balie van onze praktijken in Wezep en “t Harde. Hiermee informeren we u als cliënt over nieuwe veterinaire ontwikkelingen, actuele onderwerpen, voeding, verzorging en gezondheid die van toepassing zijn op uw huisdier. Het magazine is ook online te lezen.

www.sterkliniek.nl
Op de website sterkliniek.nl kunt u meer te weten komen over de achtergrond van het samenwerkingsverband Sterklinieken BV en hun streven naar kennis, kunde en kwaliteit. Tevens vindt u op deze site heel veel (medische) informatie over uw huisdier. Zo informeren wij u wanneer er sprake is van een spoedgeval en waarom het verstandig is uw huisdier te vaccineren.

Helpt u ons?
Wij zijn dit samenwerkingsverband aangegaan om u en uw huisdier beter van dienst te kunnen zijn. Deze stap is ook voor ons een beetje spannend. Wij hebben uw mening, uw positieve berichten, uw kritiek, uw vragen maar ook uw klachten nodig om nog beter te kunnen worden. Heeft u suggesties? laat het ons dan weten via gezelschapsdieren@dgcbovenveluwe.nl of via telefoonnummer 038-3766201. Natuurlijk kunt u ook terecht bij ons aan de balie.

Wij vertrouwen erop nog vele jaren te kunnen bijdragen aan de gezondheid van uw huisdier.

Namens team gezelschapsdieren
DGC Boven-Veluwe.

Angst voor vuurwerk

De vuurperiode komt er weer aan.

Wij willen u graag tijdig informeren over de mogelijkheden op het gebied van vuurwerkangst. Hoe eerder we beginnen hoe groter de kans is dat de zwaardere medicatie achterwege kunnen blijven. Klik hier voor tips, adviezen en producten

Gevaren tijdens de feestdagen

Het is weer zover, de drukke maar gezellige decembermaand is weer aangebroken. Helaas is het voor onze huisdieren niet alleen maar gezelligheid, maar liggen er ook een aantal gevaren op de loer.

Chocolade

Heerlijk al die chocolade letters, maar wist u dat chocola giftig is voor uw hond en kat? Het bevat de stof theobromine die ernstige maagdarmklachten en in een ernstig geval zelfs dodelijke hartklachten kan veroorzaken.

De verschijnselen bij chocoladevergiftiging zijn rusteloosheid, speekselen (misselijkheid), trillen, braken, diarree, veel plassen. Als er chocolade is opgegeten of bestaat daar twijfel over, bel dan uw Dierenarts. Wij kunnen de hond laten braken door het geven van een injectie. Het advies om een hond te laten braken door een schep zout in de bek te geven is verouderd en kan zelfs levensgevaarlijk zijn.

Kerstster

Wie kent hem niet, de sfeervolle kerstster met rode bloemen die in veel huiskamers verschijnt rond de Kerst. Helaas is deze plant gevaarlijk voor uw huisdier. Het sap in de bladeren en stengel is zeer irriterend voor de huid en de ogen. De echte kerstster is een plant met een witte bloem. Ook deze is giftig. Alle plantendelen kunnen ernstige hartproblemen geven, soms met sterfte als gevolg. Waarschuw dus direct uw dierenarts als uw hond of kat van de kerstroos heeft gegeten.

Kerstversiering

Slingers, dennentakken, kerstlintjes, scherpe hangertjes, ballen, kerstverlichting…. Zeer interessante speeltjes, maar oh zo gevaarlijk als ze per ongeluk opgegeten worden. Er kunnen beschadigingen optreden in de keel, slokdarm, maag of darmen. Als het voorwerp vast komt te zitten kan uw hond of kat erg ziek worden.

Braken, diarree, niet eten, sloomheid zijn symptomen die u kunt zien. Indien u ziet dat uw hond of kat een kerstversiering naar binnen krijgt neem direct contact op met uw Dierenarts, deze kan aangeven wat verstandig is om te doen.

Hang de versiering zo veel mogelijk uit het bereik van uw huisdier (hoog in de boom), dan is de kans een stuk kleiner dat zulke dingen gebeuren. De kerstverlichting kan een leuk speeltje zijn om op te gaan knagen.

Rolladenetjes

De netjes van de rollade hebben natuurlijk voor honden en katten een heerlijke geur. Let er dus goed op dat je dier er niet bij kan en gooi het weg op een veilige plek want het kan ervoor zorgen dat ze een darmverstopping krijgen. Soms moet het netje zelfs operatief verwijderd worden omdat het er vanzelf niet meer uitkomt.

Kalkoen- of eendenbotjes

Er wordt tijdens de feestdagen vaak gevogelte gegeten en katten en honden houden hier wel van. Het is echter heel gevaarlijk wanneer je dier een botje opeet. Door een scherp stuk kan de darmwand doorboord worden.

Februari maand van het gebit.

Tijdens de “maand van de gebitscontrole” kunnen honden, katten, konijnen, cavia’s en hamstereigenaren de hele maand februari een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole en persoonlijk advies (Let wel: het gratis consult t.w.v. 31,25 kan niet gebruikt worden om gezondheidsproblemen te bespreken). Tevens geven we een gratis gebitspakketje weg OP=OP. Indien u vragen hierover heeft kunt u contact opnemen via 038-3766201.  Meer informatie over gebitsverzorging van honden en katten is te vinden op: www.gebitscontrole.nl

In het kader van “de maand van het gebit” geven we ook 10% korting op een professionele gebitsreiniging/sanering, tandverzorgingsproducten en tandverzorgende voeding.

Lees en bekijk hier hoe een gebitsreiniging bij DGC Boven-Veluwe wordt uitgevoerd.

Castratie- en sterilisatieactie in maart: voorkom zwervers, sproeiers, krolsheid en nestjes

Ook aankomend voorjaar bieden we aan om katten met korting, te castreren en te steriliseren. U krijgt deze maand 12,5% korting op een castratie of sterilisatie.
Er zijn veel voordelen om katten te laten 'helpen'. Dit is bij de meeste mensen wel bekend. Wij adviseren uw poesje of kater vanaf de leeftijd van 6 maanden bij ons aan te bieden voor deze ingreep.