Header


Nieuwsbrief | Gezelschapsdieren | 2e kwartaal 2014

Nieuwe nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief heeft een nieuwe lay-out die past bij onze nieuwe website. Heeft u ideeën, vragen of onderwerpen die in een nieuwsbrief behandeld kunnen worden, laat ons het dan weten.

Jaarlijkse enting voor uw konijn
Woensdag 9 april van 13.30-15.00 uur en vrijdag 11 april 15.30-16.30 uur kunt u uw konijn laten enten. De combinatie-enting is tegen twee dodelijke aandoeningen namelijk VHD en Myxomatose. Alleen gezonde dieren vanaf 5 weken leeftijd kunnen geënt worden.De kosten voor deze enting zijn  €23,95. Voor elk volgend konijn betaalt u €21,45. U kunt de nageltjes van uw konijn meteen voor €5,50 laten knippen. Vergeet u het paspoortje niet?

Juni chipmaand
Elk jaar organiseert het LICG in juni de Chipmaand. Voor de maand juni is bewust gekozen omdat deze voorafgaat aan de vakantieperiode, en juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven. Lees meer op www.licg.nl.
Steeds vaker komt het voor dat een dier wel gechipt is maar dat de chip niet of met verouderde gegevens geregistreerd is. Controleer op chipnummer.nl of het chipnummer en de bijbehorende registratie van uw dier nog kloppen.
DGC Boven-Veluwe doet mee met de ‘Juni Chipmaand’. Voor €25,- is uw dier gechipt met een BackHome-chip. De registratie bij een databank kunt u via het internet zelf doen. Bijvoorbeeld via backhomeclub.nl of ndg.nl. Heeft u of gebruikt u geen internet dan kunnen wij de registratie voor u verzorgen.

Teken en ziekten overgebracht door teken
Inwoners van de Veluwe zijn bekend met de risico’s die een tekenbeet met zich mee kan brengen. Ook voor uw hond en kat kan een tekenbeet nadelige gevolgen hebben. Deze gevolgen lopen uiteen van een vervelende beet tot het oplopen van een dodelijk ziekte. De ziekte van Lyme is alom bekend, maar heeft u wel eens gehoord van Ehrlichia, Anaplasmose of Babesiose? Lees verder op LICG.nl.
De maand april is in onze dierenartsenpraktijk dé maand om met tekenbestrijding te beginnen. Er zijn diverse producten om teken te bestrijden. U kunt kiezen uit een product voor een hond of een kat, een band of een “pipetje in de nek”, een product die ook tegen vlooien werkt of een product waarmee uw dier ook in het buitenland is beschermd. De keuze van een goed tekenproduct is dus maatwerk. Minstens zo belangrijk is het op- of aanbrengen van het product. Lees verder.
In de maand april krijgt u 10% korting op een tekenproduct. Ook kunt u voor 15% korting kiezen die op uw Dierpas wordt bijgeschreven.

Slo-Bowls Feeder®
De Slo-Bowls Feeder is ontwikkeld om de hond rustiger te laten eten. Veel honden hebben de neiging om hun brokken te snel naar binnen te werken. Dit gulzige gedrag is niet gezond voor het maagdarmkanaal, omdat er teveel lucht en hele brokken binnenkomen. Dit geeft oprispingen en boeren en verhoogt de kans op een maagtorsie. Een gulzige hond kauwt nauwelijks en is minder snel verzadigd. Ze hebben hierdoor de neiging om teveel te eten.
De hond moet het brokje door een doolhof of ander spelletje leiden totdat deze opgegeten kan worden. De voerbak is op de praktijk verkrijgbaar voor €22,50.

Uw hond of kat en vakantie
Zorg er tijdig voor dat uw hond of kat ook klaar is voor de vakantie. Neemt u uw hond of kat mee naar het buitenland? Kijk dan hier voor de eisen. Wij adviseren u om extra voorzorgsmaatregelingen te nemen om uw dier tegen parasieten zoals  wormen, teken, zandvliegen en steekmuggen te beschermen. Deze kunnen  in het (warme) buitenland nare ziektes overbrengen.
Verblijft uw dier tijdens uw vakantie in een pension of kennel? In dit geval dient het dier over een geldige cocktailenting te beschikken. Vaak is er ook een aanvullende kennelhoest enting verplicht. Informeer bij uw pension/kennel.

Klanttevredenheidsonderzoek
Eind 2013 is er in de afdeling gezelschapdieren een klanttevredenheidsonderzoek gehouden. Alle deelnemers aan deze enquête worden bedankt voor hun input.
Gelukkig scoort onze praktijk zeer goed. De pluspunten van de praktijk liggen op het gebied van mensgerichtheid, klantvriendelijkheid, begrip en aandacht voor gestelde vragen en de uitleg van medische informatie. U gaf aan meer duidelijkheid over tarieven te willen. Het is de bedoeling deze informatie in de toekomst op de website te publiceren. Zodat u weet waar u financieel aan toe bent. Ook is gebleken dat er meer aandacht geschonken moet worden aan het uitleggen van de voorgeschreven medicijnen. Een laatste verbeterpunt wordt om ons meer in de digitale wereld te begeven. Dit is al gebeurd met de nieuwe website en wij zijn ondertussen druk bezig met twitteren. In de toekomst is het voor de klant mogelijk om via de website een afspraak te maken en zich aan te melden voor deze digitale nieuwsbrief.
Deelnemers die hadden aangegeven de resultaten te willen ontvangen, krijgen binnenkort een email. Ook overige geïnteresseerden kunnen de resultaten krijgen. Stuur een mailtje met uw e-mailadres naar gezelschapsdieren@dgcbovenveluwe.nl en wij sturen u graag het verslag toe.