Maak een afspraak

De overstap van Royal Canin naar Veterinary HPM van Virbac

Per 1 juli 2023 stappen wij als praktijk over op nieuw voer. Daarom willen wij u hierover informeren doormiddel van deze blog. Hierin worden vragen beantwoord zoals: wie is Virbac, waarom stappen wij over en hoe werkt dat nu voor u.

Wie of wat is Virbac?

Virbac is een internationaal farmaceutisch bedrijf dat zowel diergeneesmiddelen als diervoeding produceert. Het bedrijf is gericht op het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten om dierenartsen te helpen bij de preventie, diagnose en behandeling van ziekten bij gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren en aquacultuursoorten.

Wat is Veterinary HPM?

Veterinary HPM is een nieuwe generatie voeding die aansluit bij de nutritionele behoeften van een carnivoor (vleeseter). De voeding is gebaseerd op een laag koolhydraat/hoog eiwit samenstelling. Het bevat minder zetmeel en koolhydraten en meer dierlijke eiwitten. Daarnaast is de voeding ook granen- en glutenvrij.

Waarom stappen wij over naar Veterinary HPM?

De reden dat wij gekozen hebben voor Veterinary HPM is omdat wij als praktijk achter de missie en visie van Virbac staan en wij zijn erg enthousiast over dit nieuwe voer.

Hoe werkt de spaarkaart?

Op elke zak voer staat een zegel die je kan uitknippen als de zak leeg is. Bij 6 voerzakken is uw kaart vol, mocht u dan beginnen aan uw nieuwe kaart krijgt u de eerste zak gratis. Vervolgens maakt u weer de spaarkaart vol en elke volgende zak na een volle spaarkaart is gratis. De eerst spaarkaart is 6+1 gratis en daarna wordt het 5+1 gratis. Wilt u meer over de spaarkaart weten van Veterinary HPM? Neem dan contact op met de praktijk.

Wat is smaakgarantie?

Mocht u zich afvragen of uw hond of kat het voer wel lekker vind, bieden wij namens Virbac een geruststelling. Op alle zakken voer zit namelijk 100% smaakgarantie. Dit houdt in dat als de hond of kat het voer niet lekker vind, u de zak terug kan brengen naar de praktijk en dan krijgt u het bedrag dat u betaald heeft voor de zak terug. Wel is een eis dat het nieuwe voer ook echt voor een week geprobeerd wordt. Vaak wordt het voer te vroeg weggehaald bij het dier, zonder dat het echt geprobeerd is. Het voer moet dus écht geprobeerd zijn.

Hoe moet ik overstappen naar Veterinary HPM?

Veel spijsverteringsproblemen ontstaan door voeding. Dit kan te maken hebben met een allergie voor bijvoorbeeld dierlijk eiwit, een intolerantie voor lactose, maar ook als er wordt overgestapt op een nieuw voer. Virbac heeft hier een interessante blog over geschreven.

Wilt u deze lezen? Klik dan hier!

 

 

Om dit rustig op te bouwen, hebben wij van Diergezondheidscentrum Boven-Veluwe een stappenplan gemaakt die u en uw dier kan helpen bij de overgang van het oude voer naar het voer van Veterinary HPM. U krijgt deze mee bij aanschaf van een zak HPM voeding.

Wat veranderd er voor u?

Wellicht koopt u bij ons nu voer van het merk Royal Canin. Dit voer komt per 1 juli 2023 te vervallen en zullen wij volledig overstappen op Veterinary HPM. Wij begrijpen dat uw huisdier misschien al gewend is geraakt aan het oude voer en dat deze overstap voor sommige huisdieren even wennen kan zijn. Wij willen u hier graag bij ondersteunen.

Kiest u er voor om met ons mee te gaan en het voer van Veterinary HPM uit te proberen, krijgt u op de eerste zak 50% korting. Ook hebben wij uiteraard informatiefolders voor u liggen en staat ons team klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Zie in deze video een korte uitleg.

 

 

Heeft u vragen?

Wij zijn van maandag tot vrijdag geopend van 8 uur tot 18 uur, op dinsdag avond van 18:30 uur tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 10:30 uur. U kunt bellen naar (038) 376 62 01 of mailen naar gezelschapsdieren@dgcbovenveluwe.nl maar uiteraard staat ook ons koffieapparaat klaar als u liever langs wilt komen!

Bij spoed 24 uur per dag bereikbaar

7 dagen per week onder de volgende nummers:

Gezelschapsdieren

Rondweg 78, Wezep

(038) 376 62 01

Buiten openingstijden:

0900-7763332

Landbouwhuisdieren

Rondweg 78, Wezep

(038) 376 62 00

Paarden

Rondweg 78, Wezep

(038) 376 62 00

Gezelschapsdieren

Spreekuur maandag t/m vrijdag:
Alleen op afspraak van 8:30 tot 17:00 uur
Dinsdagavond op afspraak van 18.30-19.30 uur
Zaterdag op afspraak van 09.00-10.30 uur

Apotheek open:
Maandag t/m vrijdag 08.00-17.00 uur
Zaterdag apotheek open van 9.15-11.00 uur

Landbouwhuisdieren

Telefonisch spreekuur:
Maandag t/m zaterdag 08.00-09.00 uur
Verder alleen op afspraak

Apotheek open:
Maandag t/m vrijdag 08.00-17.00 uur
Zaterdag 08.00-09.30 uur

Altijd op de hoogte?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief landbouwhuisdieren

Nieuwsbrief

Boven Veluwe DierGezondheidsCentrum

Rondweg 78
8091XK Wezep

Route