Franc Viehoff

 

Specialist Orthopedie en Chirurgie van Gezelschapsdieren
.

Specialist Orthopedie

Franc Viehoff

..

Aandacht voor Orthopedie

Na mijn afstuderen (1988) ben ik, na een korte periode in de algemene gezelschapsdierenpraktijk, al snel in de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren van de Faculteit Diergeneeskunde gaan werken om te starten met de Specialisatie Chirurgie. Toen ik als co-assistent voor het eerst meedeed met ingewikkeldere ingrepen wist ik direct al dat ik dat ook wilde.

Werkzaam bij diverse klinieken

Na het voltooien van deze opleiding werkte ik een aantal jaren (1995-1997) in verwijsklinieken in Nederland en Duitsland, om vervolgens terug te keren naar de Universiteit Utrecht. Sinds 2003 werk ik als Specialist Orthopedie en Chirurgie van Gezelschapsdieren bij diverse klinieken waaronder DierGezondheidsCentrum Boven Veluwe.

Orthopedische chirugie

De meeste aandacht gaat uit naar de Orthopedie, een vakgebied dat volop in beweging is. Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van kniechirurgie, fractuur behandeling en schouderaandoeningen. Het is erg boeiend en leuk om die nieuwe ontwikkelingen te volgen en ook toe te passen bij mijn patiënten. Chirurgie zal voor mij ook altijd heel leuk en bevredigend werk blijven, omdat het altijd “denken en doen” tegelijk is.

Advies op afstand

Als uw dier geopereerd wordt, zult u mij meestal wel zien. Maar soms geef ik buiten normale openingstijden alleen op afstand advies. Dat gaat tegenwoordig snel en makkelijk met via de e-mail gestuurde röntgenfoto’s en de mobiele telefoon.