Vaccinaties

Waarom enten?
Infecties met virussen en/of bacteriën kunnen de gezondheid van uw huisdier ernstig bedreigen. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om tegen bepaalde ziekten te vaccineren. Zoals u weet is ‘Voorkomen beter dan genezen’.

Een besmetting vindt plaatst via direct contact met een (zieke) hond of via ontlasting, braaksel, snot etc van een hond. Ook is het mogelijk dat een besmetting plaats vindt omdat de eigenaar of een bezoeker door besmet materiaal is gelopen en zo virussen en/of bacteriën in huis halen.

Wanneer enten?
Puppy’s krijgen via de moedermelk de benodigde afweerstoffen mee van hun (geënte) moeder. Na een aantal weken neemt het gehalte aan antistoffen in de melk af. Wanneer de pup 6 weken oud is, dient de eerst inenting gegeven te worden. Op 9  weken leeftijd volgt de tweede enting en op 12 weken leeftijd de derde enting. Daarna dient uw hond elk jaar geënt te worden.

Waar tegen wordt er geënt?
De ‘gewone’ jaarlijkse enting beschermd tegen de volgende ziekten:

  • Ziekte van Weil (Leptospirose)
  • Parvo
  • Parainfluenza
  • Leverziekte (HCC)
  • Hondenziekte

Naast de deze “gewone” jaarlijkse vaccinatie (cocktail) zijn er nog vaccinaties mogelijk tegen andere ziektes zoals:

  • Rabies: Dit is verplicht als u uw hond meeneemt naar het buitenland. Zie Reizen. De enting is 3 jaar geldig.
  • Kennelhoest: Deze enting is vaak nodig voor een pensionbezoek maar is ook verstandig als uw dier meeneemt naar tentoonstellingen of hondenshows.
  • Herpes: Deze enting kan worden overwogen als u een nestje wil fokken.

Jaarlijkse gezondheidscontrole
Bij de jaarlijkse enting wordt ook altijd een algemeen onderzoek gedaan. Er wordt gekeken naar de vacht, het gebit, oren en ogen, gewicht en er wordt geluisterd naar hart en longen. Tevens wordt er preventieve gezondheidszorg besproken zoals vlooien- en tekenbestrijding, ontwormprogramma, gebitsverzorging etc. Ook kunt u dan vragen stellen.

Kosten
Jaarlijkse gezondheidscontrole + jaarlijkse enting: € 46,51
Rabies: € 45,30 / € 38,07 indien gecombineerd met cocktail-enting
Kennelhoest: € 49,38  / €42,12 indien gecombineerd met cocktail- enting

(2014, prijswijzigingen voorbehouden, bij afspraak definitieve prijsafspraak)