Ontwormen

Waarom?
Er zijn verschillende redenen om een hond te ontwormen:

  1. voor uw hond zelf. Een worminfectie kan de gezondheid van uw hond en met name een puppy bedreigen. Denk hierbij aan diarree, braken, vermageren, ontstekingen… en erger.
  2. voor u zelf. Spoelwormen zijn besmettelijk voor de mens. Een spoelwormbesmetting geeft een ontstekingsreactie in het lichaam dat zich vaak uit in ‘griep-achtige’ verschijnselen. Ook bij astma/luchtwegproblemen bij kinderen blijkt een spoelworminfectie regelmatig een rol te spelen. Zwangere vrouwen zijn ook een risicogroep. (zie www.esccap.eu)
    Let op: Er zullen geen wormen in de ontlasting zichtbaar zijn.
  3. voor uw omgeving. Blijft er poep van uw hond liggen op een plek waar kinderen/mensen komen, dan kunnen zij besmet worden. Laat uw hond niet andere mensen besmetten. (zie punt 2.)

Hoe vaak?
4x per jaar.

Dit is conform de richtlijnen van de specialisten van ESCCAP (www.esccap.eu). Maar deze richtlijn geldt voor de gemiddelde hond. Het kan zijn dat u vaker moet ontwormen of juist minder vaak hoeft te ontwormen. Ontwormen is dus maatwerk overleg met uw dierenarts in geval van:

  • een pup (erbij) in huis (zie aanschaf puppy)
  • pensionbezoek of  uitlaten op een plek waar veel honden(poep) komen
  • uw hond eet veel ongedierte of eigen poep
  • u neemt de hond mee op reis
  • (na) een vlooieninfectie

Waarmee?
Wij gebruiken standaard het middel Milbemax. Dit is een breedwerkend middel met een hoog afdodingspercentage,is veilig voor uw hond en is smakelijk.

Daarnaast hebben wij nog andere ontwormmiddel zoals Panacur, Drontal, Flubenol, Advocate  en Stronghold. Deze producten kunnen gebruikt worden bv als u  liever een pasta gebruikt,  als er ook nog sprake is van een darmparasiet of vlooien of als een tablet helemaal niet lukt. Overleg met uw dierenarts.

Handig: gratis Milbemax sms-herinnering
De Milbemax SMS herinnerings-service helpt u om op tijd te ontwormen: SMS ‘naam van uw huisdier” [spatie] ‘Milbemax AAN’ naar 0642-500042 en u ontvangt 4x per jaar een gratis herinnerings-sms dat het weer tijd is om de ontwormen. Deze service is gratis. U betaalt alleen bij aanmelding het gebruikelijke tarief voor de verzending van een SMS bericht. Afmelden werkt hetzelfde: SMS ‘naam van het huisdier’ [spatie] ‘Milbemax UIT.