Gezelschapsdieren

Gratis gebitscontrole

 

De meeste bezitters van een hond of kat denken dat hun trouwe viervoeter geen gebitsproblemen heeft. Toch staat vast dat circa 80% van de honden en tweederde van de katten van 3 jaar en ouder problemen heeft met het gebit. Om de bewustwording te vergroten, organiseren Pedigree en Whiskas, in samenwerking met circa 850 dierenartspraktijken in heel Nederland, in februari de  “maand van de gebitscontrole”. Tijdens deze zesde editie zijn er speciale acties.

Gebitsproblemen bij huisdieren ontstaan door tandplak dat binnen 24 uur wordt omgezet in tandsteen. Dit kan uitmonden in ontstekingen, moeite met kauwen, tandverlies en zelfs aantasting van vitale organen. Onvoldoende aandacht voor het gebit kan dus nare consequenties hebben. Dagelijkse gebitsverzorging is dan ook van groot belang voor de gezondheid van de honden en de katten. Tanden poetsen kan de vorming van tandplak bij honden en katten voorkomen. Maar omdat dagelijks poetsen niet altijd lukt, zijn er hulpmiddelen om het gebit gezond te houden. Speciale voeding kan hierbij helpen om de opbouw van tandplak bij katten en honden te verminderen.

Maand van de Gebitscontrole

Speciale droge voeding is een goede aanvulling, maar een dagelijkse poetsbeurt blijft de beste methode om tandplak en tandsteen tegen te gaan. Hoe jonger het dier is, hoe makkelijker het tandenpoetsen is aan te wennen en aan te leren. Maar ook oudere dieren kunnen het stapje voor stapje leren te accepteren dat hun gebit wordt gepoetst. Tijdens de “maand van de gebitscontrole” kunnen honden, katten, konijnen, cavia’s en hamstereigenaren de hele maand februari een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole en persoonlijk advies (Let wel: het gratis consult t.w.v. 31,25 kan niet gebruikt worden om gezondheidsproblemen te bespreken). Tevens geven we een gratis gebitspakketje weg OP=OP. Indien u vragen hierover heeft kunt u contact opnemen via 038-3766201.  Meer informatie over gebitsverzorging van honden en katten is te vinden op: www.gebitscontrole.nl

In het kader van “de maand van het gebit” geven we ook 10% korting op een professionele gebitsreiniging/sanering, tandverzorgingsproducten en tandverzorgende voeding.