Medewerkers Gezelschapsdieren

Dierenartsen:

IMG_3976Mijn naam is Patrick Jelsma. Ik ben dierenarts en de manager van de afdeling gezelschapsdieren. Van kinds af aan wilde ik al dierenarts worden en in de familie was het ook geen verrassing dat ik de studie diergeneeskunde ging doen. Na mijn afstuderen aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht heb ik aanvankelijk landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren gecombineerd. Al snel heb ik me volledig toegelegd op gezelschapsdieren. De deelgebieden chirurgie en orthopedie (bewegingsstelsel) hebben mijn speciale interesse.Het vak van dierenarts is erg afwisselend en boeiend. Je weet ‘s ochtends nooit hoe de dag verloopt. Ik hoop dat ik dit werk nog lang mag blijven doen. Als het werk gedaan is, ga ik graag met mijn 3 honden het bos in of zorg ik voor mijn kudde Suffolk’s.

 

fotoaleidIk ben dierenarts Aleid de Boer. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Sinds 2005 ben ik werkzaam bij het DiergezondheidsCentrum Boven-Veluwe. Hier verzorg ik het onderzoek en de behandeling van de gezelschapsdieren op de locatie Wezep. Binnen de diergeneeskunde verdiep ik me in de deelgebieden inwendige ziekten, huidproblemen en echografie. Verder heb ik een bijzondere interesse in de gezondheid van de duif en de topsport die zij verrichten.
Ik stel het mij als doel om een gedegen onderzoek  te verrichten en op basis daarvan de eigenaar een behandeling(splan) voor te stellen die passend is bij het dier en de eigenaar. Ik waardeer en  interesseer  me bijzonder voor  de relatie tussen eigenaar en huisdier. Thuis, in mijn woonplaats Noordeinde, waardeer ik zeer het gezelschap van mijn gezin, mijn kat , twee cavia’s, twee konijnen en twee boergeiten.

 

Hallo, ik ben Delia Rijnbefotodeliargen. Sinds februari 2009 werk ik met veel plezier bij D.G.C. Boven-Veluwe in Wezep en ’t Harde. Ik ben in 2006 afgestudeerd in Utrecht, met als afstudeerrichting de gezelschapsdieren. Behalve de honden en katten, die ik graag verwelkom, gaat mijn speciale interesse uit naar de “bijzondere” dieren: konijnen, cavia’s, ratten, woestijnratjes, fretten… Bij deze dieren is vaak veel meer mogelijk dan eigenaren weten, en door bijscholingen en cursussen op dit gebied hou ik mijn kennis zoveel mogelijk up-to-date, om ook deze dieren goed van dienst te kunnen zijn. Bij mij thuis is het ook een redelijke beestenboel. Behalve met mijn man en dochters, deel ik mijn leven, huis en tuin met 2 honden, 4 konijnen en een variabel aantal woestijnratten. Je kunt dus wel stellen dat ik van mijn hobby, mijn beroep heb gemaakt!

 

Paraveterinairen:

 

Linda van Boxtel, hoofd paraveterinair.

 

fotobiancakoersHallo, ik ben Bianca Koers. Sinds 2005 ben ik werkzaam als paraveterinair/assistente bij DierGezondsheidsCentrum Boven-Veluwe. In 2000 heb ik mijn diploma paraveterinair behaald bij het AOC Terra in Emmen.
Binnen de praktijk doe ik de “reguliere” werkzaamheden zoals balie, telefoon en het assisteren van de dierenarts. Daarnaast  begeleid ik puppy’s en jonge honden in ons junior care programma wat een erg leuke bezigheid is! Verder doe ik graag gebitsbehandelingen, op dit gebied heb ook diverse nascholing gevolgd.
Ik woon samen met mijn man en 2 dochters op onze boerderij. Naast de melkgeiten hebben we nog cavia’s, konijnen,  kippen, duiven, paarden,  pony’s, een hond en een kat.

 

fotobiancahebbenIk ben Bianca Hebben. Sinds 1991 ben ik, als paraveterinair/assistente, werkzaam bij DierGezondheidsCentrum Boven-Veluwe. Na jarenlang volledige werkweken  te hebben gewerkt ben ik na de geboorte van mijn kinderen parttime gaan werken binnen de praktijk. Mijn werkzaamheden bestaan nu vooral uit het helpen van mensen bij de balie, beantwoorden van telefoontjes en assisteren van de dierenartsen. Ik vind dit erg leuk om te doen.  Ook het reinigen van gebitten bij dieren vind ik  erg leuk om te doen, het is altijd weer mooi hoe het resultaat is.  Af en toe assisteer ik bij operaties.
Ik woon samen met mijn man en vier kinderen in Hasselt. Veel huisdieren heb ik niet, enkel een aantal vissen, maar met vier kinderen is het bij ons thuis soms ook wel een “beestenbende”.

 

fotofemkeHallo, ik ben Femke Dijk.  In februari 2012 ben ik afgestudeerd aan Van Hall Larenstein te Leeuwarden, met als richting gezelschapsdieren en praktijkmanagement. Voordat ik HBO ben gaan doen, heb ik de 4-jarige opleiding Dierverzorging niveau 4 en Dierenartsassistent Paraveterinair gedaan. Sinds maart 2012 ben ik werkzaam als Paraveterinair/assistent en Kwaliteitsfunctionaris bij DiergezondheidsCentrum Boven-Veluwe wat ik met veel plezier doe. U ziet mij vooral achter de balie op de locatie Wezep maar ook achter de balie op de dependance in ’t Harde. “Achter de schermen” richt ik mij vooral op laboratoriumonderzoeken zoals urine-, bloed- en ontlastingsonderzoek. Daarnaast houd ik mij bezig met Kwaliteit en Certificering binnen de praktijk en ben ik ook één van de medewerkers die in het Kwaliteitsteam zit. Mijn doel is om de kwaliteit van de praktijk naar een hoger niveau te tillen waarbij klantvriendelijkheid en deskundigheid centraal staat. Ik woon in Wijhe, het mooie pareltje aan de IJssel. Hier woon ik samen met mijn vriend. Mijn interesses gaan uit naar handbal en paardrijden. Daarnaast houd ik van lezen en reizen en probeer elk jaar weer een stukje meer van de wereld te zien.

 

Hoi! Mijn naam is Saskia Jonker en ik ben sinds juli 2014 werkzaam als paraveterinair dierenartsassistente bij  Diergezondheidscentrum Boven Veluwe. Na 10 jaar ervaring in Apeldoorn op gedaan te hebben ben ik bij een geweldig team terecht gekomen hier in Wezep.  Ze staan voor iedereen klaar.  Mij tref je nu vooral aan de balie, achter de schermen houd ik me bezig met het assisteren van de dierenartsen, laboratorium werkzaamheden en op orde houden van de ruimtes. Wat ik naast deze super leuke job heb is mijn gezin bestaande uit 2 kinderen, een jongen en een meisje en mijn man. Waar ik natuurlijk heel veel tijd in steek. En een huisdiertje ontbreekt bij ons ook niet. Snuffie het konijnenvriendje van mijn kinderen.