Medewerkers Landbouwhuisdieren

Dierenartsen:

fotohansMijn naam is Hans Smit. Als dierenarts merk ik warempel dat ik al de senior ben want ik ben afgestudeerd in 1984. Dit gevoel verdwijnt echter weer snel als ik denk hoe inspirerend en dynamisch ik ons beroep nog steeds vind. Er is dan ook veel veranderd in al die jaren dat ik nu mijn vak uitoefen. Waar het in de beginjaren nog heel veel handwerk en curatief was,  is dit nu veranderd in begeleidend en preventief werken.
Van allrounder (eigenlijk alle diersoorten) ben ook ik steeds meer gespecialiseerd gaan werken. Op dit moment besteed ik het grootste deel van mijn tijd aan de diergeneeskundige begeleiding van melkveebedrijven, maar hiernaast ben ik ook werkzaam in de varkenshouderij en de vleeskalverhouderij.
Met name de jarenlange band die je met vaak verschillende generaties op een boerenbedrijf opbouwt vind ik erg bijzonder en sterk motiverend. Ik mag graag mensen adviseren zonder hen de beslissingen uit handen te nemen.
Ook prive mag ik mij graag een beetje boer voelen met onze schapen, kippen, konijnen en cavia’s.

 

Fons van Vliet: In Juli 1989 ben ik als allround dierenarts afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Rijks Universiteit Utrecht. In 1990 ben ik gaan werken bij, destijds nog DierenartsenCombinatie Oldebroek, waar ik in augustus 1990 ben geassocieerd. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het begeleiding van melkveebedrijven, het ondersteunen van de werkzaamheden bij de vleeskalveren en de algemene werkzaamheden voortkomend uit de ambulante visites. Mijn doel is om hoogwaardige diergeneeskunde te leveren met kundige advisering waardoor we tevreden klanten houden. Mijn bijzondere interesse ligt bij de chirurgie. Als ondernemer ondersteun ik het management, ben deelnemer van ons kwaliteitsteam dat verantwoordelijk is voor de certificering van onze praktijk en daarnaast ben ik contactpersoon van onze praktijk voor “Kernpraktijken”, een samenwerkingsorganisatie van 15 vooruitstrevende praktijken in Nederland waarbij uitwisseling van kennis voorop staat. Naast mijn werk besteed ik het liefst mijn tijd aan mijn gezin, ik ben getrouwd en wij hebben samen 4 kinderen, daarnaast 4 katten en een cavia.  Mijn hobby’s zijn fietsen, mountainbiken, spinning, bergwandelen, tennissen en skiën.

 

Ik ben Teus KTeus voor website septemeber 2014reuger, opgegroeid op een melkveebedrijf met al heel jong de wens om dierenarts te worden. Gelukkig werd ik de eerste keer al ingeloot voor de studie. In 1988 ben ik afgestudeerd. Na mijn afstuderen heb ik eerst enkele maanden waargenomen in Brabant. In 1989 startte ik bij Dierenartsenpraktijk Wezep, waar ik na enkele jaren toetrad tot de maatschap.Na de fusie (1998) met Dierenartsencombinatie Oldebroek werd een aanvang genomen met meer diersoortgericht werken. Deze ontwikkeling in combinatie met verdere uitbreiding van de praktijk, heeft er in geresulteerd dat ik nu vrijwel alleen werkzaam ben met de gezondheidszorg van vleeskalveren en pluimvee. Ik participeer in de dienst van de landbouwhuisdieren en paarden en assisteer soms nog de sectie gezelschapsdieren (afdeling vogels / duiven).Naast deze taken ben ik bestuurlijk actief geweest in de KNMvD, de branche organisatie van dierenartsen. Verder heb ik namens de dierenartsen vele bestuursfuncties vervuld op het gebied van  vleeskalveren en pluimvee. En ook nu heb ik nog enkele bestuurlijke taken op dit gebied. Mijn vrije tijd wordt besteed aan het gezin: een lieve vrouw en vier kinderen, het verzorgen van tuin en eigen dieren (o.a. schapen). Mijn conditie probeer ik enigszins op peil te houden met een wekelijkse sportavond.

 

Bert Willemsen
Ik ben geboren en getogen op een boerderij in de achterhoek, in Hummelo, het land van Normaal. Mijn ouders hadden een melkveehouderij en daar is mijn interesse in de dierenartsenwereld gegroeid. In 1991 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Hier heb ik na mijn afstuderen eerst enige jaren gewerkt. Daarna ben ik gaan werken bij, destijds DierenartsenCombinatie Oldebroek, het huidige DierGezondheidscentrum Boven-Veluwe.
De paardensector en de rundveesector zijn van af het begin mijn voornaamste werkterreinen geweest. Een specialisatie in een diersoort is noodzakelijk om op de hoogte te blijven van de steeds toenemende kennis, inzichten en regelgeving. Door deze continue modernisering en toename van kennis blijft ons vak elke dag een geweldige uitdaging. Nooit één dag hetzelfde.

 

fotojaapMijn naam is Jaap Brand.
Ik ben getrouwd met Nadia en ben papa van Lisa, Michael en Nick.In 1993 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Ik ben met name druk met alle aspecten van de gezondheidszorg voor melkvee en vleeskalveren. Sedert 1997 vanuit Nunspeet maar na de fusie van de landbouwhuisdierenafdelingen nu vanuit Wezep. De enorme dynamiek in de landbouwhuisdieren vraagt alle aandacht en geeft niet veel saaie momenten. Door al jarenlang bij veel families over de vloer te komen voelt deze Zeeuw zich heel erg thuis op de Veluwe.De meeste vrije tijd gaat op aan wielrennen ’s zomers en atb-en ’s winters, we wonen daarvoor op een uniek stukje Nederland.

 

christien tussen de geitenIk ben dierenarts Christien Rijpkema-Hoekert.
Begin 2001 studeerde ik af aan de faculteit diergeneeskunde te Utrecht met als richting landbouwhuisdieren. In juli 2001 begon ik bij DGC Boven Veluwe als vakantiewaarneemster en ben sindsdien gebleven. Binnen de praktijk richt ik me speciaal op de kleine herkauwers, zoals schapen en geiten. Ook ben ik, als erkend paardendierenarts, verantwoordelijk voor de eerstelijns zorg binnen de paardengeneeskunde. De derde diergroep waar ik me op richt is het rundvee, hier verricht ik voornamelijk ambulante werkzaamheden. Ik verdiep me graag in een onderwerp en vind het leuk om hierover te vertellen. Via nascholing en intercollegiale contacten probeer ik, binnen de context van de praktijk, de diergeneeskundige zorg van de aan mij toevertrouwde diergroepen op een hoog niveau te houden.
Met mijn man en dochter ben ik graag bezig in en rond ons huis in Oldebroek en sport ik graag.

 

Ik ben ElElena foto websiteena Groot en kom uit Zwolle. Van jongs af aan weet ik al dat ik ‘iets’ met dieren wou gaan doen, dus ben ik in 2007 aan de opleiding Diergeneeskunde begonnen in Utrecht, wat ik eind 2013 heb afgerond in de richting landbouwhuisdieren. Via mijn externe stage tijdens de opleiding  ben ik in contact gekomen met deze praktijk en sinds januari 2014 ben ik hier in Wezep werkzaam. Ik ben blij onderdeel te zijn van deze praktijk vanwege de afwisseling in het werk, het werken met verschillende diersoorten en het contact met eigenaren en veehouders. Ik zie het als een uitdaging om binnen de veranderingen in de sector tot een goed resultaat te komen. Mijn werkzaamheden zijn vooral op het gebied van pluimvee en ambulante taken met name in de rundvee. Maar mijn liefde voor dieren is groot en ik ben dan ook steeds op alle diersoorten gek! Naast de Diergeneeskunde heb ik een heel arsenaal aan hobby’s waarbij sporten, creativiteit, gezelligheid, reizen en natuurlijk weer dieren aan bod komen.

 

Mijn naam is Ruth Meenks. Per 1 mei 2015 begin ik als dierenarts bij DGC Boven-Veluwe en via deze weg wil ik mij graag alvast aan u voorstellen. Ik Ruthben Ruth Meenks en ben geboren en getogen in Twente, waar ook al vroeg mijn interesse voor dieren is ontstaan. De stap naar de studie diergeneeskunde was voor mij dan ook een logische keuze en begin 2013 ben ik als Rundveedierenarts afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. De afgelopen 1,5 jaar heb ik als fulltime rundveedierenarts in een gemengde praktijk in Duitsland (NRW) gewerkt. De continue veranderingen binnen de rundersector, het steeds hogere kennisniveau en de verschillende bedrijfsomstandigheden waaronder dieren gehouden worden zorgen ervoor dat geen enkele dag als dierenarts hetzelfde is. Daarmee heb ik het leukste en meest uitdagende beroep dat er bestaat! Ik kijk er erg naar uit om bij DGC Boven-Veluwe aan de slag te gaan en vertrouw op een langdurige en goede samenwerking. Hopelijk tot snel!

 

Paraveterinairen:

fotosarienkeHallo, ik ben paraveterinair Sarienke Puttenstein – Barneveld. In 2007 heb ik mijn diploma Diergezondheidszorg gehaald aan het Van Hall – Larenstein en tijdens deze studie de opleiding paraveterinair dierenartsassistente gevolgd. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij DierGezondheidsCentrum Boven-Veluwe. U krijgt mij aan de telefoon als u belt voor de landbouwhuisdieren. Wij verzorgen de planning van de visites en de medicijnbestellingen die u dagelijks aan ons door kunt geven. Verder doe ik met veel plezier de bacteriologische melkonderzoeken, mest- en bloedonderzoeken, welke we zelf uitvoeren op onze praktijk. In mijn vrije tijd sport ik graag en dan met name volleybal.

 

Hallo, ik beFoto websiten Rianne Haas. Sinds juni 2008 werk ik als paraveterinair / assistente bij het DierGezondheidsCentrum op de locatie Wezep. Ik ben hier blijven werken na de eindstage van mijn opleiding paraveterinair aan AOC de Groene Welle in Hardenberg. U kunt mij aan de telefoon krijgen of bij de balie treffen bij de afdeling landbouwhuisdieren en paarden. Ook ben ik te vinden bij de afdeling gezelschapsdieren waar ik assisteer bij de voorkomende werkzaamheden zoals operaties of het maken van röntgenfoto’s. Daarnaast  doe ik veel laboratoriumonderzoeken (urine, mest, bloed en melkonderzoeken). Ik ben zelf woonachtig in Wezep en in mijn vrije tijd ga ik graag paardrijden en doe ik aan hardlopen.

 

RijnieHallo, ik ben Rijnie van Ittersum. Ik woon in Mastenbroek, waar mijn ouders een melkveebedrijf hebben. Sinds mei 2015 ben ik werkzaam als paraveteriniar bij de landbouwhuisdieren. Ik ben hier komen werken na mijn eindstage van de opleiding paraveterinair aan de AOC de Groene Welle in Zwolle. Van jongs af aan wou ik aan het werk met landbouwhuisdieren. In mijn vrije tijd ben ik dan ook graag tussen de koeien en de andere dieren op de boerderij.

 

fotohennieMijn naam is Hennie Boer en ik ben sinds december 1983 in deze dierenartsenpraktijk werkzaam.
U kunt mij aan de telefoon krijgen als u belt voor de landbouwhuisdieren (herkauwers, varkens, pluimvee en vleeskalveren) en paarden. Ik ben verantwoordelijk voor de planning van de visites en het klaarmaken van de bestelling van medicijnen. De rundveehouders kennen mij als bestuurster van de DAP-otheek-bus, waarmee ik maandelijks bij hen thuis kom. Ook voor vragen over de administratie en rekeningen kunt u bij mij terecht. Kortom ik heb een drukke baan met veel verantwoordelijkheden, die ik na al die jaren nog met veel plezier uitoefen.