Maak een afspraak

Röntgenfoto’s

Voor het stellen van een diagnose voor het probleem van uw huisdier is het maken van een röntgenfoto een mogelijke onderzoeksmethode. Met behulp van röntgengrafie kunnen we een foto maken van het inwendige van uw huisdier. Met name botbreuken en andere afwijkingen in het skelet zijn goed met een röntgenfoto zichtbaar te maken. Of het gaat om een kreupelheid (orthopedisch probleem), benauwdheid, of onverklaarbare buikklachten, een röntgenfoto kan veel duidelijkheid verschaffen. Omdat de foto een platte weerspiegeling is van het dier, moeten er vaak twee of meerdere foto’s gemaakt worden om een goede indruk van de afwijking te krijgen.

Digitale röntgen

Dit betekent dat wij onze röntgenfoto’s niet meer hoeven te ontwikkelen met een ontwikkelmachine, maar dat ze binnen enkele seconden op een computerscherm te zien zijn. De foto’s kunnen zo direct worden beoordeeld en indien nodig gelijk opnieuw geschoten worden, zonder dat het dier opnieuw gepositioneerd hoeft te worden. Met de computer kunnen de beelden worden uitvergroot en bewerkt. Ook kan achteraf de helderheid en het contrast van de foto nog aangepast worden, waardoor het minder vaak nodig is om een foto opnieuw te maken. Behalve dat dit veel tijd en stress bij het dier scheelt, levert dit ook minder blootstelling aan schadelijke röntgenstraling voor het personeel op. Alle röntgenfoto’s kunnen vervolgens makkelijk digitaal gearchiveerd worden en supersnel via e-mail doorgestuurd worden naar een specialist.

Officiele HD/ED röntgenfoto’s

Voor officiële röntgenfoto’s die door de Raad van Beheer beoordeeld worden op HD (heupdysplasie) of ED (elleboogdysplasie) kunt u bij ons terecht. Dus ook als fokker bent u bij ons welkom! Voorafgaand aan de afspraak, hebben wij het volgende van u nodig (als foto of ingescand document):

  • (Kopie van) stamboom van het dier
  • (Kopie van) eigendomsbewijs (registratieformulier)

Houd rekening met het geven van sedatie (kortwerkend, licht slaapmiddel) om de foto zo nauwkeurig mogelijk te maken. De beoordeling door de Raad van Beheer wordt namelijk alléén gedaan bij een exact kloppende foto. De beoordeling van deze foto’s ligt volledig bij de onafhankelijke Raad van Beheer.

Bij spoed 24 uur per dag bereikbaar

7 dagen per week onder de volgende nummers:

Gezelschapsdieren

Rondweg 78, Wezep

(038) 376 62 01

Buiten openingstijden:

0900-7763332

Landbouwhuisdieren

Rondweg 78, Wezep

(038) 376 62 00

Paarden

Rondweg 78, Wezep

(038) 376 62 00

Gezelschapsdieren

Spreekuur maandag t/m vrijdag:
Alleen op afspraak van 8:30 tot 17:00 uur
Dinsdagavond op afspraak van 18.30-19.30 uur
Zaterdag op afspraak van 09.00-10.30 uur

Apotheek open:
Maandag t/m vrijdag 08.00-17.00 uur
Zaterdag apotheek open van 9.15-11.00 uur

Landbouwhuisdieren

Telefonisch spreekuur:
Maandag t/m zaterdag 08.00-09.00 uur
Verder alleen op afspraak

Apotheek open:
Maandag t/m vrijdag 08.00-17.00 uur
Zaterdag 08.00-09.30 uur

Altijd op de hoogte?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief landbouwhuisdieren

Nieuwsbrief

Boven Veluwe DierGezondheidsCentrum

Rondweg 78
8091XK Wezep

Route